Rapcore Collectief

Geplaatst op woensdag 08 oktober 2014

Rank & File is lid geworden van het Rapcore Collectief! Lees hieronder wat het RCC precies is en waarom dit nou zo vet is. Daarnaast LIKE je uiteraard het Rapcore Collectief op de Facebook pagina!

About

Het rapcore collectief is een samenwerking van de rapcore/raprock bands STEENkoud, Tunnelvisie, 12:04, Martial Mouse en Rank and File 

Bio Op Alfabetische volgorde (klik op de links voor hun Facebook pagina's)

12:04
Martial Mouse
Rank and File
STEENkoud
Tunnelvisie

Lees hieronder de biografiën:

12:04
In 2012 was de huidige bezetting een feit. Myscu (vocalist), Stephano (bas), Eddo (drums) en Mark (gitaar). Vier muzikanten bij wie muziek maken in het bloed zit. Voor de band brak duidelijk een nieuwe fase aan. Er begon nu echt een eigen herkenbare sound te ontstaan en bij deze nieuwe fase hoorde een nieuwe naam. Na een diepgaande discussie over de ware betekenis ‘het einde van de wereld’, dat volgens de voorspellingen van de Maya’s aan het einde van dat jaar plaats zou moeten vinden, kwamen zij uit op een passage uit de bijbel over het einde der tijden. Knowledge will increase in the last days. Deze zin is een samenvatting van Daniël 12:04. Ondanks dat de muziek geen religieuze aard had, sprak het onderwerp aan en het diepgaande karakter achter deze zin paste goed bij de diepgaande teksten van de band. De naam twelve o four lag lekker in het gehoor en de keuze was unaniem, 12:04 was de nieuwe bandnaam.

Martial Mouse
Martial Mouse is een vijfkoppige rapcore band waarvan de roots in Hoorn liggen. In 2007 opgericht door vier vrienden, sinds 2012 in de huidige bezetting. Na jaren van wisselende stijlen (en bandleden) nu echt volwassen, met een eigen geluid en strakke live-show. Zien/horen is geloven!

“Een supervet beukfestijn” @ Rebelt Festival Zaandam
“Meest verrassende en energieke performance” @ Hoornse Stadsfeesten
“Groot festival-waardig” @ Hoornse Stadsfeesten

Martial Mouse is:
Ifar van Roodselaar (zang)
Pieter Sijtsma (gitaar/zang)
Chiron McGonigle (gitaar)
Erik de Vries (basgitaar)
Rob van der Sterren (drums/zang) 

Voor meer info zie www.martialmouse.com.

Rank and File
Rank & File is een raprock band uit Breda. De band is eind 2012 opgericht met covers van onder andere 'Rage against the machine' maar is vrijwel direct overgestapt naar het schrijven van eigen werk. Inspiratie wordt gehaald uit maatschappelijke thema's en persoonlijke ervaringen die met ruige raps en heavy beats energiek gebracht worden. Deze crossover van rap en rock geeft een aparte sound die in deze tijd weinig te horen is

Vocals: Leon Heesterbeek
Guitar: Peter Westerlaken
Bass: Pieter Broens
Drums: Amadeus Johannis

Like Rank & File op Facebook


STEENkoud
Nederlands-talige "in je gezicht" cross-over! Met strakke rockriffs, dampende funkrock, een randje Metal, pakkende gitaarsolos, een flinke dosis energie, stevige rockzang en een dope rapflow, brengen de mannen van STEENkoud de hartslag en bloedsomloop omhoog. STEENkoud heeft al menige Nederlandse poppodia op hun grondvesten doen schudden. De SK-squad brengt het in je moers taal! Teksten zijn soms persoonlijk, soms confronterend, soms feestelijk maar altijd Nederlandstalig!

De SK squad bestaat uit: Robby Bosdijk (basgitaar), Michel Giardina (gitaar), Camiel van Dorsselaer (raps), Robert-Jan van Dijk (zang/raps) en Dennis Froeling (drums).

STEENkoud en toch ben je bezweet!! Ik zeg BOEM!!


Tunnelvisie
keiharde Brabantse rap rock... zoals het hoort. De jongens van Tunnelvisie maken een bonte en waanzinnig lekkere mix van metal, rock, rap, funk en punk. Rik zit achter de drums, Roger en Vincent riffen en soleren op de gitaar, Joris vloeit, spuugt en spit de raps. niels schopt en slaat tegen de dikke snaren voor serieus vette baspartijen. Afkomstig vanuit heel Brabant hebben deze heren inmiddels hun muzikale middelpunt in Breda gevonden. Sinds februari 2009 maken ze echter samen muziek. De harde, bonte en melodieuze muziek samen met de keiharde recht voor zijn raap Brabantse teksten van Joris (denk hierbij eerder aan Osdorp Posse dan Frans Bauer) een sterk geheel wat zich Tunnelvisie noemt. Onder het motto ''Beter goed genoten dan je leven naar de klote!!!'' bestormen deze mannen het podium.

Terug naar overzicht