Recensie 3 Voor 12

Geplaatst op dinsdag 10 maart 2015

Het was weer een feestje bij het Heigend Hert afgelopen Zaterdag en we hebben weer een lekkere recensie van 3 Voor 12 binnen gesleept, bedankt!

Link naar recensie op de 3 Voor 12 website:

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/breda/nieuws/2015/maart/150307_rank_file_tank86.html


Tank86 waanzinnig sterk samen met een explosief Rank & File
Hijgend publiek, strak, ruig en snoeihard

"ie een avond stevig wil rocken, komt naar het Hijgend Hert. Rank & File samen met Tank86, energie verbaal èn muzikaal, dat staat gelijk aan een flinke pot herrie met oprechte lyrics. Zaterdagavond 7 maart was was het knallen in het Hijgend Hert waar we tegelijkertijd het 20-jarig bestaan van POB vieren. Eén van nog vele feestjes dit jaar, volgens POB-man Herman Sibon.

Het voorprogramma Rank & File verandert de stemming wanneer zij beginnen te spelen. De jonge band zorgt voor energie in de tent. Sinds het podiumdebuut in 2013, tijdens Popcorner Talent Event, zijn zij niet kapot te krijgen. De explosiviteit is wederom te horen en te zien. Het publiek ontvangt het goed en de jongens hebben lol. Na negen nummers beëindigen zij hun geslaagde set. Even later zien we ze natuurlijk in het publiek terug tijdens Tank86.

Na een korte pauze worden de vocals weggelaten en is het tijd voor zwaar geschut: Tank86. Na de EP’s ‘Ariba’ (2005) en ‘Behold’ (2008) volgde het debuutalbum ‘Rise’ (2011). Dit jaar, in januari, verscheen het tweede album ‘Obey’. De setlist bestaat uit alle nummers van het nieuwe album en twee nummers, ‘Apparat’ en ‘Barrosphere’, van het vorige album.

Tank86 knalt vanaf het eerste nummer ‘Tarhunt’ van het podium. Zonder zang te gebruiken, lijkt bassist Jochum van Weert de frontman van de band. De drums van Rogier Berben rollen door de kroeg en zijn duidelijk voelbaar. Het strakke gitaarwerk van Joost Kruiswijk en Harold Aling klinkt goed en hard. Samen walst het viertal als een tank over het publiek. Stilstaan kan, maar dan liever achteraan. Vooraan wordt er enthousiast geheadbangd en vormt een groepje een moshpit.

Tank86 klinkt strak en volwassen. De hele set is het publiek in de ban van hen. Meegezogen in de muziek beland je in een roes van zorgeloosheid. Plots komt er iemand bovenlangs voorbij: crowdsurfen in het Hijgend Hert is een feit.

Naast het feit dat ze sterk spelen blijft het viertal de gehele set de aandacht van het publiek houden. Een ijzersterk punt van Tank86. Er is maar één stand en dat is keihard recht vooruit.

Gezien: Rank & File, Tank86. Hijgend Hert, zaterdag 7 maart 2015."
Terug naar overzicht